Новини

Зіркові гості Запальної Масляної поділилися рецептами млинців

Зіркові гості Запальної Масляної поділилися рецептами млинців

13 та 14 березня на Запальній Масляній відбудуться концерти від Радіо П'ятниця за участю українських артистів. Напередодні свята музиканти поділилися улюбленими рецептами млинців.

 

Артур Боссо

Я дуже люблю готувати, тому рецептів приготування млинців накопичилось чимало. Адже їх можна подавати з різними начинками та в різних формах, наприклад: з маком, сиром, м'ясом, яйцем і зеленню, варенням. Так, в принципі, млинці можна їсти з усім, що спаде на думку або знайдеться в холодильнику. А рецепт приготування в мене простий та неймовірно смачний.

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока

  • 3 яйця

  • 1,5 ст. борошна

  • сіль та цукор (на смак)

  • 2 ст. л олії

Приготування:

Змішати всі інгредієнти так, щоб вийшло тісто консистенції рідкої сметани. Посмажити млинці на сковорідці.

Смачного та з Масляною!

 

Юлія Купцова

Мені здається, що млинці — це універсальна національна страва, яку любить кожен українець. І приготувати її може будь-яка господиня, бо це швидко, ситно і, що найголовніше — смачно!

Щороку на Масляну я готую млинці «Манзарі» за рецептом моєї бабусі. Вони неймовірно смачні й дуже прості в приготуванні, тому раджу спробувати кожному!

Інгредієнти:

  • 150 мл молока

  • 350 г борошна

  • 2 яйця

  • крохмаль та сіль (дрібка)

  • оливкова олія

  • сир

  • кріп

  • сметана

Приготування:

1. До молока додати борошно, яйця, крохмаль та дрібку солі. Все ретельно перемішати.

2. Обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.

3. Для начинки змішати сир, кріп, яйце, додати солі. 

4. Завернути начинку у млинці та подати їх зі сметаною.

Смачні млинці за вінницьким рецептом готові!

 

СолоХа

Обожнюю готувати різнокольорові млинці з натуральних корисних барвників.

Млинці вийдуть яскравими завдяки використанню бурякового і чорничного соку, куркуми та соку шпинату.

Інгредієнти:

  • 200 г пшеничного борошна

  • 100 г рисового борошна

  • 100 г гречаного борошна

  • 150 мл молока

  • 150 мл води

  • 1 яйце

  • 2 ст. л кокосового масла

  • 1 ст. л сметани

  • 10 г розпушувачу

  • 2 г солі

  • 1 г цукрозамінника

  • 1 г ваніліну

Приготування:

  1. Змішати всі сухі інгредієнти, воду, молоко, масло і яйце.

  2. Розділити тісто на 4 рівні частини й в кожну з них додати по 30 г барвника. 

  3. Випікати млинці потрібно на сухій сковорідці до повного приготування.

Ідеальний нестандартний і цікавий рецепт млинців на Масляну готовий!

 

Гурт «Клей Угрюмого»

Головна запорука здоров'я — це гарний настрій та приємні емоції. Тому беремо найзвичайнісінькі млинці, рясно поливаємо їх згущеним молоком, або полуничним/вишневим варенням (тут на вибір) і починаємо «втоптувати» один за іншим до стану, наближеного до щастя. Рекомендується повторити цю процедуру за сніданком кілька днів поспіль для повного насичення організму ендорфінами. Ендорфіни роблять нас щасливими, енергійними, усувають біль і сприяють більш позитивному сприйняттю навколишнього світу. У житті й так занадто багато обмежень і заборон, не потрібно до них додавати млинці!

 

Анна Трінчер

На Масляну наша родина полюбляє їсти млинцевий торт. У його основі — найсмачніші млинці, які бабуся робить за простим рецептом: кефір + мука + яйця + цукор + соняшникова олія. 

Кожен млинець я намащую згущеним молоком або варенням (чи комбіную). Виходить дуже смачно.

 

Олег Кензов

Звичайно, ідеальні млинці — ті, що рідні готують «як у бабусі». Проте особисто я для приготування обираю легший спосіб. Правило дуже просте до запам'ятовування: всього по одному: 1 склянка борошна, 1 склянка молока, 1 яйце куряче, сіль і цукор на смак. Рідко, але влучно можу потрапити. І тут вже спробуй зрозумій, що радує більше: результат або сам процес. 

Дивіться також